top of page
Search

Konfliktin hallinta on erilaisuuksien optimointia.


Me olemme erilaisia kaikista huolimatta. Ihmiskunnan sivistystaso määräytyy sen mukaan, miten me käsittelemme konfliktia. Kärjistetysti voidaan sanoa, että atomipommin laukaiseminen ja sillä uhkaaminen on barbaarista toimintaa. Valtio, jonka hallussa on ydinaseita elää vielä kivikaudessa, jossa nuijan suuruus ja nuijan heilautusvoima ratkaiset erimielisyydet.

Yhtä kaikki, jos perheessä on rakastava aviomies, joka määrää kaapinpaikan nyrkin heilahduksella palauttaa parisuhteensa perimmäiseen luolan nurkkaan. Hän voi olla vaikka, kuinka koulutettu ja sivistynyt, voi yhdellä lyönnillä hävittää kaiken sen luottamuksen, minkä hän on ystävällisellä käytöksellään rakentanut.

Paljon puhutaan syrjähypyistä, vieraissa hyppimisestä, mutta kovaääninen käytös ja voimankäyttö ovat yhtä, jopa vielä pahempia luottamuksen särkijöitä, koska pelon lietsominen ei kasvata luottamusta. Pelotteen lisääminen ei lisää luottamusta, vaan ihmisellä on taipumusta etsiä pakokeijoja. Näiden pakokeijojen torjuminen on erittäin kallista puuhaa. Väkivalta on oksan sahaamista omasta hyvinvoinnin ja menestyksen puusta. Padon vuotojen tukkimista kymmensormijärjestelmällä – käsikopelolla.


3 views0 comments

Recent Posts

See All

"Todellinen arvo syntyy kohtaamisessa" kirjoittaa Satakunnan Yrittäjät huhtikuun numerossa 3 pääkirjoituksessa Pia Hirvonen ja jatkaa, "Kohtaamisesta syntyy se lisäarvo, joka syventää toistemme välist

bottom of page